FriafPTSD.dk - Skoleterapeuten.dk

TakForDinIndsats har som del af Familietjenesten – Fri af PTSD tilknyttet en hjælpeindsats fra Skoleterapeuten.dk til familier, som har udfordringer i deres samarbejdesmøde med kommunale indstanser omkring deres børns tegn på mistrivsel i de sociale rum i og omkring skole og fritid.

Den specialiserede familierådgivning, som er grundlaget for alle de sociale indsatser i projekt Det gode liv – fri af PTSD tager udgangspunkt i besøg hos familien og efterfølgende døgnåben telefonisk sparring og rådgivning i hverdagen. Meget tit omhandler samtalerne kriser i familien opstået som følge at misforståelser og udfordringer i samarbejdet med skole og kommunale myndigheder, der ikke rummer et tilbud med hensyn til målgruppen. I alle disse tilfælde har det vist sig meget effektfuldt at indrage en konsulet som bisidder fra Skoleterapeuten.dk til at skabe konstruktive løsninger, som kan imødekomme og skabe gensidig forståelse i samarbejdet imellem skole og hjem. Den PTSD ramte og pårørende forælder oplever generelt en manglende forståelse for deres børns tegn på sekundærer traumer, som er en af de mange konsekvenser af højt konfliktniveu i hjemmet.

Børn som lever i hjem med en PTSD-ramt udviser typisk forskellige tegn på stress, angst, tics, tristhed, aggresivitet, skyld/skam. I skolen og ude af hjemmet fremstår de udadtil socialt stærke, men udviser bekymrede vanskeligheder med faglig og social læring, begrænset fokuseringsevne, og nedsat korttidshukommelse. Symptomer, som hvis de ikke ses og forståes, som et muligt udtryk for sekundær traumatisering leder barnet til følelsesmæssig og social udbrændthed og/eller udadreagerende adfærd i hjemme. Alt sammen en meget uhensigtsmæssig og ødelæggende udvikling af barnets personlighed og selvopfattelse.

Hvis ikke hjælpen målrettes familien som helhed og imødekommes barnet i skolen, som en del af skolens eksisterende pædagogiske indsats, fører det uværgerligt til skolefravær, da det er urimeligt at pålægge en i forvejen traumatiseret PTSD-ramt eller pårørende at tvinge deres barn ind i et ikke imødekomne fagligt og socialt inkluderende læringsmiljø.

Familietjenesten i TakForDinIndsats har målrette indsamling, så frontpersonale med PTSD og deres pårørende, familier og børn kan får besøg og bisidderhjælp.
Vi vil blive meget taknemmelige hvis du vil støtte det gode formål med et beløb på
MobilePay #26545, skriv venligst i kommentarfeltet Fri af PTSD så går støtten direkte til dette tilbud.